De Nijmeegse Vierdaagse viert dit jaar haar 100ste verjaardag! Vier dagen op rij ploeteren jong en oud door het Gelderse landschap om aan het eind van de week de Nijmeegse 30, 40, 50 of dit jaar zelfs 55km van hun bucketlist af te kunnen strepen. Naast de verzengende hitte en de sluimerende angst voor aanslagen is het vooral een week van groot feest, persoonlijke Vierdaagseverhalen op Hart van Nederland en het vangen van Pokémon.

1. De échte wandelaar herken je uit duizenden. Een onmisbaar item dat een echte Vierdaagseliefhebber aan het lijf draagt is de buideltas.

2. Zonder buideltas geen Vierdaagse.

3. Niet iedereen is het esthetisch gezien eens met dit wandelaarsaccessoire.

4. Eenmaal aan de wandel kan het zijn dat je in de meute voor de voeten wordt gelopen door een medewandelaar.

5. De pokémonverslaafden onder ons willen ook tijdens de wandelmars geen vangsten aan zich voorbij laten gaan.

6. De organisatie heeft daarom maatregelen getroffen zodat anderen geen hinder ondervinden van de Pokémonliefhebbers. Helaas zijn de borden al vóór de eerste wandeldag allemaal gestolen.

7. Elke dag wordt er aandacht besteed aan het persoonlijke verhaal van een wandelaar. Op de eerste dag werd Ronald in het zonnetje gezet.

8. Dit viel niet bij iedereen in goede aarde door het onhandige bijschrift van RTL nieuws; Ronald werd het mikpunt van spot.

9. En misschien een ietsepietsie medeleven?

10. Maar toch vooral spot…

11. Tot slot nog een tip voor de mensen die aan de wandelroute wonen en ook zo’n last hebben van poepende wandelaars in hun tuin: