Vanaf 1 juli geldt er een appverbod op de fiets. Wie de kleine lettertjes van deze nieuwe wet heeft gelezen kon zien dat het gaat om elke handeling op een elektronisch apparaat tijdens het besturen van een voertuig. De politie Rotterdam tweette vandaag dat ze een vrouw hadden bekeurd en dat riep om de nodige meningen op Twitter.
1. Het ging om deze tweet.
Vanmorgen een vrouw bekeurd voor vasthouden mobieltje. In dit geval belde ze tijdens het fietsen. Haar reactie: “Ik dacht dat alleen appen verboden was geworden”. Dus bellen is oké als appen verboden is? Wat is men denkende? #motorteam ^BG
— Politie Rotterdam Centrum (@politieRdam_C) 10 juli 2019
2. Dat krijg je ervan als je over een ‘appverbod’ spreekt.
“Contact houden met de omgeving”, zegt u? En dan een motoragent met high visability fluorescerend geel jack en dito helm missen? Leg eens uit. Ik hoor nog vaak het excuus “maar ik lette wel op”. Alleen die (motor)agent hè, die werd niet gezien. #mono #handsfree #motorteam ^BG
— Politie Rotterdam Centrum (@politieRdam_C) 10 juli 2019
3. En daardoor vonden sommigen het wel een harde aanpak.
Waarschuwen is begonnen op 1-1-2019 en gestopt op 1-7-2019. 6 maanden en een mediacampagne lijkt mij lang genoeg. Aan waarschuwen komt een keer een eind. #motorteam #mono #handsfeee ^BG
— Politie Rotterdam Centrum (@politieRdam_C) 11 juli 2019
4. Het zou kunnen natuurlijk.
Veel mensen hebben idd alleen de koppen van de nieuwsartikelen gezien en ‘appverbod’ werd daar veel in gebruikt. Dan kan dit gewoon een logische gedachte zijn.
— Evelien Berkemeijer (@EvelienBerkie) 11 juli 2019
5. Sommigen nemen alles erg letterlijk.
Dit komt dus doordat jullie het allemaal een appverbod noemen, stinkerds 😂
TE LE FOON VER BOD https://t.co/A04epCTCDu
— Pippi (@PippiZeurkous) 11 juli 2019
6. En daar krijg je gedoe van.
Dit is waar ik op doelde inderdaad. Nederlanders beginnen steeds meer op Amerikanen te lijken. (Stop je kat niet in de magnetron.) Alle regels moeten expliciet vermeld worden, anders snappen ze het niet. Alsof met niet meer zelf kan nadenken.
— William Spork (@WillemSpork) 11 juli 2019
7. De grote hamvraag…
Maar had ze een soa?
— Tim Calis (@TimCalis) 11 juli 2019
8. Hoe dan ook, het hoeft niet allemaal getweet te worden.
Zullen we ook afspreken dat het motorteam niet ieder wissewasje tweet? Ik zag trouwens vandaag nog een agent met de telefoon in de hand fietsen.
— bermuDaan (@Daan_kr) 11 juli 2019
9. Want dat is niet leuk voor de vrouw in kwestie.
Zo’n hekel aan dit belerende toontje. Geef die vrouw de boete, leg het uit en ga verder. Ga niet op twitter nog even roepen hoe ontzettend dom dit was.
— Linda de Jong (@Lindade95) 11 juli 2019
10. En door.
Ik ben absoluut voor bekeuren indien nodig, maar het zou jullie sieren als je deze vrouw niet als een dom wicht neer zet. Wellicht was ze echt in de veronderstelling dat het enkel om appen ging en dat is al treurig genoeg 👌🏻
— Marjolein (@_mayolein_) 11 juli 2019
11. Even samenvatten:
Men is denkende dat jullie je bijdehante tweetjes gewoon eens lekker voor je moeten houden en je lekker met boeven vangen moet bezig houden.
— STRANGER GREEF 3 (@MENEERDEGREEF) 11 juli 2019
12. En op naar de volgende kwestie.
Ondertussen mag je op de fiets wel nog steeds roken.
Over dodelijk gesproken.#appverbod
— Anna Verhulst (@ALJVerhulst) 1 juli 2019