Elke dag opnieuw een dilemma; het avondeten. Gaan we voor rijst of pasta? Aardappels of iets anders?Misschien iets makkelijks, of een uitgebreid gerecht? De één vindt het fantastisch, de ander verafschuwt het. Hoe dan ook, het eten moet op tafel, en dat betekent dat je de handen uit de mouwen mag steken. Misschien geven deze tweets over koken je wat extra motivatie!
1. Het is maandag en we hebben geen zin om te koken.
Vanavond eten we Verkade hazelnoot.
— Tas (@tasvolverhalen) January 21, 2020
2. En op andere dagen hebben we er ook geen zin in.
Misschien moet ik vaker koken. Bedacht ik me net. Nu ik er na 2 jaar achterkom dat m’n ex de staafmixer heeft meegenomen.
— Lammert de Bruin (@lammert) January 16, 2020
3. Want ja.
Een groot nadeel van koken als je thuiskomt is dat je nog moet koken als je thuiskomt.
— Victor Hopman (@vic23) July 8, 2019
4. Al hebben we de middelen.
Hoi; ik ben Maartje, 41 jaar oud en ik ben verslaafd aan ovenschalen.”
….
Wat moet een alleenstaande zonder kinderen met ZESTIEN ovenschalen?
— Maartjevaccitaartje💉 (@maartje2210) January 9, 2020
5. Dit kunnen we wel.
Vriendinnetjes #6jr
“Mijn mama kan heel goed lasagna maken.”
“Mijn mama kan heel goed kleren maken.”
“Mijn mama kan heel goed taart maken.”Mijn dochter:”Mijn mama kan heel goed kipnuggets frituren!”
Klopt! (tenminste als ik de kookwekker niet vergeet aan te zetten?)🙃😂🍗
— Mirjam Louwen-van Bekkum (@mirjamvanbekkum) January 10, 2020
6. Hup.
Geen zin om te koken. Gelukkig heb ik dan altijd een verrassingsbaksteen in de vriezer. 🤷🏽♀️ pic.twitter.com/gwOr896IoJ
— Kelly Vaccinelly 💉 (@KelRebel) December 15, 2020
7. Het is gewoon een uitdaging.
Ik: hoe lang moet die kip in de oven?
Zij: 70 min, zet jij een timer?
Ik: timer gaat maar tot 59 min
Zij: je weet dat een uur 60 min is he
Ik: 🥴🥴🥴 *delete zichzelf* pic.twitter.com/CbdpvEu8KB
— Frank (@Frankzinnig) December 24, 2019
8. En die gaan we soms niet eens aan.
Ik ga voor het eerst in mijn leven risotto maken, dus waarschijnlijk eet ik vanavond patat.
— Lenneke Manschot (@freelennse) October 13, 2019
9. Als we dat wel doen dan duurt het even.
Ik dacht: laat ik eens m’n best doen op het avondeten en iets van Jamie Oliver koken op de maandagavond. Denk dat we vrijdag wel aan tafel kunnen.
— Rianne Meijer (@globalistaa) October 7, 2019
10. Soms is het onmacht.
Vanmorgen vergeten vlees uit de vriezer te halen en nu doen we dus alsof er geen ontdooifunctie op onze magnetron zit en er geen supermarkt meer open is.
Hoi snackbar!
— M.I. (@Empie_17) October 27, 2020
11. Tja, af en toe overkomt het je.
Ik activeerde per ongeluk het kinderslot van mijn kookplaat en die is nog zwaarder beveiligd dan de gevangenis in Vught dus nu eet ik pizza.
— Bas Toemen (@BasToemen) July 12, 2019
12. Maar als je het wel wilt doen; hier wat tips.
Weet wel sinds ik een keukenprinses ben dat er een aantal ongeschreven regels gelden:
– doe hoeveelheid knoflook altijd x2 in een gerecht
– doe hoeveelheid rode peper minimaal x3 in een gerecht als het door een Nederlandse is bedachtMis ik nog een belangrijke?
— 👠 Martine Vaccine (@MrsMartine) May 1, 2019
13. Goed zoeken en gij zult vinden.
Is het teveel gevraagd om op verpakkingen van pasta en rijst etc. gewoon in koeienletters en op dezelfde plaats de kooktijd er op te zetten?
— Olga Honing (@olgahoning) April 30, 2019
14. Hoe kan dit toch?
Altijd als ik pasta kook denk ik ‘dit is veel te weinig’. Als ik het dan op het bord schep, is het altijd veel te veel. Altijd. Al zolang ik pasta kook. Hoe dan?!
— Linda Duits (@lalalalinder) March 19, 2019
15. Spruitjes; een ondergewaardeerde groentje.
Spruitjes zijn eigenlijk net hele kleine kropjes sla.
— Suzanne Mensen (@Suuz_) November 28, 2019
16. Nog beter dan zelf koken is patat!
Tegen niemand zeggen: ik heb net een patatje gegeten op het station.
Als ik zo thuiskom eet ik pasta alsof ik verga van de honger.— Ellen (@EllenKoenen) March 6, 2020