Eten moeten we allemaal — en het liefst stoppen we dan iets héérlijks onder onze neus. Pizza, al dan niet met ananas, bitterballen, frietpatat, glaasje champie erbij en genieten maar. Helaas komt het ook voor dat we iets naar binnen werken dat niet zo smakelijk of goed is… 15 tweetjes om lekker van te gruwelen!
1. Jelmer vroeg zich af…
Volgers!
Wat is het ranzigste dat jij ooit hebt gegeten of gedronken en waarmee was dat te vergelijken? https://t.co/LRfdw8l2gl
— Jelmer Visser (@DieTukkerfries) May 3, 2023
2. Huuuu.
Koriander aka een fles Chanel 5 en veg spekjes aka fermenterende schoenzool. Verder staan Bebogeen, laurierdrop en Campari ook hoog in lijst niettepruimen. Voor de rest lust ik alles. Van de meest stinkende kazen tot lever en rauwe vis.
— Marroes (@navalmagz) May 3, 2023
3. Ook wel bekend als ‘stinkfruit’.
Doerian, om een idee te geven, de beschrijving klopt aardig pic.twitter.com/tbg5ZJaOqb
— MilaZ (@Mila_Zonderling) May 3, 2023
4. Klinkt heerlijk.
Truffelmayomaise: neem de geur van muffe oma en maak daar een smaak van en je hebt truffelmayo
— (@XjudithharkinkX) May 3, 2023
5. Proost!
Havermelk “cappuccino”… Onbeschrijflijke.smaak. koffie met gemalen natte krant ofzo?
— frieke (@frieke72) May 3, 2023
6. Nooooo.
Bij een hand friet per ongeluk ook een paar peuken naar binnen gewerkt (de frietschaal fungeerde aan het eind van het feestje tevens als asbak). Als iemand nog een tip zocht om te stoppen met roken…
— Lonneke Tijhof (@LonnekeTijhof) May 3, 2023
7. Doe je wel lekker lang mee.
Varkensoren. Ergens in Portugal was dat het ’toeristenmenu’, normaliter een prima menu om te nemen. We waren gek genoeg om het te proberen, maar dat was gewoon puur kraakbeen en niets anders.
— Sander (@CoRrRan) May 3, 2023
8. 🤢
Ranzigste: iets met levertjes. Textuur voelde als halfharde poep in je mond (althans, hoe ik me dat zou voorstellen) en de smaak kan ik me gelukkig niet meer herinneren. Ik kreeg er onvrijwillige antiperistaltische bewegingen van in mijn slokdarm.
— Jantien (@LadyXochi) May 3, 2023
9. OEF.
Ik heb ooit – midden op de hei, in het midden van de nacht, in het pikkedonker, tijdens een militaire oefening – een hele bak zeer stevige soep naar binnen gewerkt, die later de jus bleek te zijn
— rogier zelle (@rogierzelle) May 3, 2023
10. Niet zo werelds dus.
Iedereen die dit lekker vindt, is een totale psychopaat, verrader en heeft de culinaire kennis van een doofstomme kleuter.
In het gevang!! pic.twitter.com/mku2w5ulKS— Anna (@Anna_Castiglion) May 3, 2023
11. Toppie.
Een Turks schep-ijsje dat nog koud aanvoelde toen t er een paar tellen later van beneden uitspoot.
— jprebel (@betonkever) May 3, 2023
12. daarna alles weer koek en ei ha ha
Het ontbijt bij mijn Japanse gastgezin destijds, met allerlei soorten rauw ei. Ik ben er een week ziek van geweest, maar moest doorwerken. Goed voor de lijn
— Andrea (@Walrathis) May 3, 2023
13. Hahaha.
Kip sandwich met half rauwe kipfilet. Smerige smaak en een nacht boven de wc gehangen als gevolg. Beetje vergelijkbaar met de muziek van Monique Smit.
— Patrick EsBee (@p_okee) May 3, 2023
14. Oef.
Twee grote slokken frituurolie uit de koelkast.. ik dacht dat het appelsap was.
— s3v3r3 (@S3v3r36i6) May 3, 2023
15. Volgende rondje slaan we over!
In Ecuador maken ze sap van ’tomate de árbol’, een gele, tomaat-achtige vrucht. Het is ongetwijfeld een van de gezondste gewassen die er zijn, maar qua structuur en smaak komt het dichterbij braaksel dan welk ander voedsel dat ik ooit heb geconsumeerd.
— Jan-Albert Hootsen (@jahootsen) May 3, 2023