Over DIWMOTZ

Contact

Het ontstaan van DIWMOTZ

De afkorting DIWMOTZ staat voor Dit is waarom mensen op Twitter zitten. Oprichter Aisha Scheuer, Gipsbek op Twitter, is in 2013 begonnen met het verzamelen van leuke en treffende tweets en begon ze sindsdien op Facebook te plaatsen.

Na een tweet van Tim Hofman over de Sail Amsterdam ging de Facebook pagina van DIWMOTZ viral.

Inmiddels bestaat het team van DIWMOTZ uit vijf mensen en worden er dagelijks lijstjes gemaakt met de beste en leukste tweets over trending onderwerpen. DIWMOTZ is onder andere zeer populair door de lijstjes met tweets over kinderen, pubers, daten, het openbaar vervoer. Maar we maken ook op regelmatige basis lijstjes over bekende televisieprogramma’s zoals Wie is de Mol, Heel Holland Bakt, Ik Vertrek, Massa is Kassa en nog veel meer.

De Facebookpagina bestaat inmiddels uit meer dan 176.000 volgers en onze website heeft maandelijks meer dan een miljoen paginaweergaven.
 

Het team van DIWMOTZ

Het team van Dit is waarom mensen op Twitter zitten bestaat uit de volgende personen: Aisha Scheuer, Nina Juffermans, Willem Spork en Lenneke Manschot. Bekijk onze teampagina voor meer informatie.

DIWMOTZ
DIWMOTZ mock-up

DIWMOTZ in het nieuws

We zijn ook regelmatig in het nieuws geweest. Zo staan we bijvoorbeeld in het Parool en de Gelderlander en hebben we in 2017 zelfs een boek uitgebracht.