We hebben allemaal wel iets wat we écht écht écht niet lekker vinden. Maar Jelmer wil details, waarom vind je iets echt niet lekker? Een leuke schrijfopdracht waar heel veel X’ers maar wat fanatiek aan meededen!
1. Jelmer knalde dit schrijfopdrachtje op de tijdlijn.
Creatief schrijfopdrachtje!
Wat voor eten vind jij heel erg smerig? En kan je zo gedetailleerd mogelijk toelichten waarom je dit vindt?
Voel de walging, leef je uit, maak de ultieme anti-reclame. Mag in een zin, mag in een hele Thread. Succes!
— Jelmer Visser (@DieTukkerfries) March 27, 2024
2. En al snel stromen de reacties binnen.
Zeentjes in vlees. Dat je ineens op zo’n rubberen stukje kauwt, dat aanvoelt als dat wittige kapje op de kop van een kippenpootje, nog smeriger, want het kraakt, geeft niet mee, als je niet wil kokhalzen móet je het wel in z’n geheel doorslikken maar oh god.
— Eline Verburg (@elineverburg) March 27, 2024
3. En die bewijzen dat smaken enorm verschillen.
Kaas.
Het ziet eruit zoals het ruikt.
Gestolde melk met een korst.
En dan het allerergste
Zweet
Kaaszweet
In de zon— Your Average Fan (@yraveragefan) March 27, 2024
4. Daar zijn de doperwten!
Doperwten. Echt gatver. Als ik een hap neemt, is het in mijn mond een feestje van overgevende bonen. Dat moet ik dan keurig wegkrijgen. Ik slik. Onmiddellijk gaat mijn slokdarm in een spasme. De gemalen doperwtenmassa wil meteen weer terug naar mijn bord. Uit alle macht sluit ik…
— Natalie Huijsman (@auriqua) March 27, 2024
5. En de banaan!
Banaan. Alleen de géúr al. Alsof er een kudde nijlpaarden overheen heeft lopen kotsen. Gádverdámme.
— Princess Consuela Banana Hammock (Julia) (@MagicJuliaZone) March 27, 2024
6. En tuinbonen!
Tuinbonen. 45 jaar geleden voor het laatst gegeten, maar ik kan die gore galachtige nasmaak nog oproepen. Gelukkig heb ik een lieve moeder. Ze zag dat m’n kokhalsneigingen echt waren.
— Theo Thijssen (@groep5566) March 28, 2024
7. Snert valt niet in de smaak bij Janneke.
Snert is snot van Satan.
— Jenneke (@Jennekepenneke) March 27, 2024
8. We worden er bijna een beetje misselijk van.
Gestoofde prei, ik kan me nog herinneren hoe ik als kind kokhalzend dat spul naar binnen probeerde te wurgen terwijl het iedere keer weer omhoog probeerde te komen alsof ik levende naakslakken aan het eten was. Dat weeïge uiensmaakje met de consistentie van snot en slijm
— Hesters Rariteitenkabinet (@HesterLoeff) March 27, 2024
9. Maar dat heeft Sietse dus met zuurkool.
Zuurkool (zonder zoetmakers zoals appeltjes, rozijnen, ananas), voor mensen die de smaak van maagzuur of kots lekker vinden ofzo. Walgelijk, ik ging er altijd van kokhalzen.
— Sietse Sterrenburg (@Ssterrenburg) March 27, 2024
10. Blegh!
Karnemelk
Karnemelk is handige marketing van fdf en bbb om bedorven melk te verkopen.
— Hil️ (@LhbtInfo) March 28, 2024
11. Welke smaakbeleving is voor jou herkenbaar?
Zoals sommige mensen zeep proeven wanneer ze koriander eten proef ik bedorven vlees wanneer ik truffel eet. Vreselijk walgelijk goedje is dat!
— Mirjam Lvo (@mirke6003) March 28, 2024
12. Had nooit mogen gebeuren!
Aubergine. God maakte niet veel fouten, maar daar helaas wel. Of het was de evolutie, who knows…..zelfde verhaal. Had nooit mogen gebeuren
— Andrea (@Walrathis) March 27, 2024
13. Sommige ervaringen go way back.
Wokkels. De lucht die ervan afkomt zorgt er al voor dat ik 5 meter verderop misselijk wordt. Ergens in mijn jeugd is dat misgegaan, want ooit vond ik ze lekker, maar waar♀️
— Mijkie (@mijketweets) March 27, 2024
14. VLIEGSAPPEN?!!?!
Krenten en rozijnen. Als ik daar op bijt lijkt het alsof ik een vlieg verpletter, en dat dan die vliegsappen tegen de zijkant van mijn tong aankomen. En dan de drap die er uit komt, dat is net vliegen ingewanden. En dan ook nog die harde stukjes…
— eenhoornprinses ❤️️ (@heiligelieke) March 27, 2024
15. Jelmer is tevreden! Doe je ook mee?
Fantastische reacties allemaal. Keep m coming.
Wat leren we hiervan? Iedereen kan wel een beetje creatief schrijven, walging is een uitstekende basis om dit te triggeren.
— Jelmer Visser (@DieTukkerfries) March 27, 2024